Tijdens Corona naar de Kroeg

Recensie
Afbeelding voor

Minder tafeltjes, weinig plek aan de bar, sluiting om 22.00 uur en patrouilerende BOA's. De maatregelen om de tweede golf corona in te dammen liegen er niet om.

Ik stond daarom niet te trappelen om naar de kroeg te gaan, maar als we dat nu niet doen, dan zijn die kroegen er over een half jaar niet meer omdat die zelfstandige ondernemers dan gewoon de huur niet kunnen betalen en niet te vreten hebben.

Het was de laatste dag van september dus in het nieuwe normaal is het buiten dan nog lekker warm. Ik had een t-shirtje aan en zou het fijn vinden wanneer deze temperaturen tot eind maart aanhouden.

Het terras van In de Buurt Zwolle zat vol, dus togen we naar binnen. We vonden een mooi plekje aan de bar, in de buurt bij de bierpomp en de altijd even attente barman daar.

Een barman (of vrouw) is in het nieuwe normaal trouwens een halve boa die de hele avond aan het schoonmaken is, maar de kroeg is er niet minder gezellig om.

De avond vloog voorbij en het was 21.50 uur voordat ik er erg had. Tegelijk met een paar vrouwen aan een tafel verderop bestelden we nog een biertje, maar helaas waren we te laat: "Nee, die Triple ga je voor 22.00 uur niet naar binnen krijgen op een manier dat je ervan geniet en dat is zonde van de centen."

Het kwam als een verrassing, want onderbewust rekende ik met een laatste ronde voor 22.00 uur. Maar omdat het voor de horeca gewoon een harde sluitingstijd is, stoppen ze effectief dus tenminste een kwartier eerder met schenken en dat is wel iets om in je oren te knopen.

Op weg naar huis kwamen we vier boa's tegen die controleerden of alles met een tapvergunning inmiddels wel gesloten was. De binnenstad lag er verlaten bij en je moet er niet aan denken hoe permanent dat wordt als die corona-maatregelen heel lang aanhouden.

Gelukkig kunnen we met zijn allen helpen om dat doemscenario te voorkomen. Bezoek je lokale kroeg, al is het maar voor 1 kop koffie. Ik moet het sowieso doen om die '22.00 uur regeling' in mijn systeem te krijgen en ik heb bij voorbaat al het idee dat mijn leercurve me in de steek zal laten, waardoor ik met enige regelmaat de workshop bij In de Buurt zal moeten herhalen.


delen: