Drie akkoorden en de waarheid

Recensie
Afbeelding voor

Wild Rose is een Brits drama dat in 100 minuten op een prachtige manier het standaard verhaal vertelt van een Schots meisje dat een Country-ster wil worden en haar toekomst in Nashville ziet. De hoofdrol is voor de Ierse Jessie Buckley die als Rose - vers uit de gevangenis - probeert in Glasgow haar leven op te bouwen en haar passie moet zien te combineren met verplichtingen voor haar twee kinderen.

Ze wordt daarbij geholpen door haar moeder die haar dwingt verantwoordelijkheid te nemen, zonder de droom uit het oog te verliezen. Het is een pittige film (12+) waarin aan de kinderen gedane beloftes herhaaldelijk ondergeschikt worden gemaakt aan ambites. Een zoet verhaal, met een vrolijk - niet geheel voorspelbaar - einde, dat meer dan het kijken waard is en vol geniale muziek zit.

De energie en de stem van de hoofdrolspeler houden je in de film, ook op momenten dat het gedrag richting de kinderen pijnlijke vormen aanneemt. De grote lijn van het verhaal is voorspelbaar, maar de wendingen in het verhaal zijn verrassend en dat geldt ook voor het vrolijke slot.

De geweldige soundtrack van de Wild Rose vind je hier.

Van 1 tot 5 sterren: ****


delen: